Den fransk fødte kvinde Arlette Andersen overlevede Auschwitz under Anden Verdenskrig. I dag er hun ét af få direkte vidner til et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien - udryddelsen af seks millioner jøder et ansigt på historien om Holocaust. Arlette Andersen er født og opvokset i Marais-kvarteret i Paris, men flyttede i 1950´erne til Danmark, hvor hun blev dansk statsborger. 


I 25 år, fra 1990 til 2015, rejste Arlette Andersen fra Fredericia rundt i hele Danmark med foredrag, særligt til mange skoler og gymnasier, og fortalte om at overleve ét års fangenskab i nazisternes værste dødslejr under Anden Verdenskrig. For fire år siden var det slut. Fysikken og stemmen kunne ikke længere klare de mange foredrag.


Den 95-årige Auschwitz-overlever har nu definitivt lagt opgaven med at formidle sin personlige historiske beretning i hænderne på journalist og fotograf, Thomas Kvist Christiansen, der er instruktør til filmen, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” og forfatter til bogen om Arlette Andersens historie, ”Vi er her for at dø”.

Arlette Andersen har et inderligt håb om, at hendes historie kan leve videre i kraft af Thomas Kvist Christiansens foredrag, film og bog, og at hun på denne måde fortsat kan være med til sætte ansigt på historien om Holocaust.


Siden 2013 har Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at dokumentere Arlette Andersens liv og historie, og ikke mindst hvad det har betydet, at hun i mere end 25 år har insisteret på, at verden skulle kende hendes historie.


Arlette Andersen har sat mange aftryk med sin beretning. I Thomas Kvist Christiansens foredrag kommer man ved hjælp af unikke filmoptagelser og en mængde billeder fortsat meget tæt på denne stærke kvinde. Som lytter og seer får man serveret hele Arlette Andersens fortælling tilsat ekstra historier og vinkler. Det hele bliver løbende sat ind i det rette historiske perspektiv. Takket være en række unikke filmoptagelser ved forskellige foredrag, kan man opleve Arlette give svar på centrale spørgsmål fra publikum.KLIK her og se oversigten over aktuelle filmvisninger og foredrag for 2021-2022.
Yderligere oplysninger:


Thomas Kvist Christiansen - 22525625 / mail: info@arletteandersen.dk


Følg projektet på Facebook: Arlette Andersens historie