Film og foredrag

I løbet af efteråret 2018 vil vi tage rundt i landet og holde foredrag med inkluderet filmvisning. Der vil løbende blive annonceret nye arrangementer her på siden så hold øje med om vi kommer til dit område.

Historisk filmaften om en Auschwitz-overlever

I 25 år rejste den fransk fødte jødiske kvinde, Arlette Andersen, rundt i landet og fortalte om at overleve fangenskabet i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz. Det var en historie, som hun ellers havde besluttet sig for at glemme alt om.

 

I 2017 blev hendes gribende historie til en dokumentarfilm, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Den har siden solgt mere end 7.000 biografbilletter.

 

Med 426 foredrag blev Arlette Andersen én af de mest efterspurgte foredragsholdere i landet. Hendes mission har altid været, at vi aldrig må glemme Auschwitz og Holocaust – med et håb om, at det aldrig må ske igen.

 

Men hvorfor fik Holocaust-benægterne Arlette Andersen til at bryde 45 års tavshed om sine oplevelser i Auschwitz ? Hvordan kan vi bruge Arlette Andersens historie ? Er der noget, vi kan lære af den i dag, hvor jøder stadig bliver forfulgt og chikaneret, og hvor antisemitismen og de højre-nationale politiske kræfter fortsat trives i en stadig mere konfliktfyldt verden.

 

Journalist og instruktør Thomas Kvist Christiansen inviterer til en særlig historisk film- og foredragsaften med blandt andet visningen af filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Der vil ligeledes blive vist særlige interviewoptagelser, som ikke er med i dokumentarfilmen.

Blandt andet fortæller Arlette Andersen om sit første foredrag og om hendes oplevelser ved at rejse rundt og fortælle sin historie til unge mennesker på gymnasierne – hvad hun mener, at det har betydet. Ikke mindst fortæller Arlette Andersen om hendes oplevelse af at møde sin redningsmand fra Auschwitz.

 

Varighed 150 minutter – incl. 15 minutters pause.

Kalender efterår 2018

6. sept.: Sogneaften i Herslev Kirke (Fredericia)

 

12. sept.: Film og foredrag i Anexet i Kerteminde

 

13. sept.: Filmvisning i Ishøj Bio  >KØB BILETTER

 

25. sept.: Foredrag, Klosterkirken, Horsen (FOF)

 

26. sept.: Foredrag, Sønderbro Sognehus, Horsens (FOF)

 

26. sept.: Film og foredrag, Sognehuset Erritsø.

 

27. sept.: Foredrag, Vor Frelser Kirke, Horsens (FOF)

 

2. okt.: Foredrag, Torsted Kirke, Horsens (FOF)

 

3. okt.: Foredrag, Lundum/Hansted Sogn, Horsens (FOF

 

4. okt.: Foredrag, Uth Sognehus, Horsens (FOF)

 

6. okt.: Højskoledag, Kirkeladen i Herning

 

11. okt.: Filmvisning i biografen i kulturhuset i Skanderborg

 

13. nov.: Foredrag, Nordbo i Fredericia.

 

Listen af arrangementer vil løbende blive opdateret med nye datoer.

DanishEnglishFrenchGermanSpanish