Film og foredrag

I løbet af efteråret 2019 tager vi rundt i landet og holder foredrag både med og uden filmvisning. På Facebook-siden Arlette Andersens historiee og her på siden vil nye arrangementer og foredrag løbende blive annonceret, så hold øje med om vi kommer til dit område.

Du er også velkommen til at booke et foredrag. Skriv til Thomas Kvist Christiansen og forhør dig om pris og muligheder på mail: info@arletteandersen.dk

Tæt på en Auschwitz-overlever med historiske foredrag 

Oplev historien om ét af de sidste vidner fra Auschwitz fortalt visuelt i et foredrag med både nye og unikke gamle historiske fotos samt filmklip. I 25 år rejste den fransk fødte jødiske kvinde, Arlette Andersen, rundt i landet og fortalte om at overleve fangenskabet i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz. Det var en historie, som hun ellers havde besluttet sig for at glemme alt om.

 

I 2017 blev hendes gribende historie til en dokumentarfilm, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”, og i 2018 udkom bogen om Arlette Andersens liv, “Vi er her for at dø”, skrevet af Thomas Kvist Christiansen.

 

Med 426 foredrag blev Arlette Andersen én af de mest efterspurgte foredragsholdere i landet. Hendes mission har altid været, at vi aldrig må glemme Auschwitz og Holocaust – med et håb om, at det aldrig må ske igen.

 

Men hvorfor fik Holocaust-benægterne Arlette Andersen til at bryde 45 års tavshed om sine oplevelser i Auschwitz ? Hvordan kan vi bruge Arlette Andersens historie ? Er der noget, vi kan lære af den i dag, hvor jøder stadig bliver forfulgt og chikaneret, og hvor antisemitismen og de højre-nationale politiske kræfter fortsat trives i en stadig mere konfliktfyldt verden. Disse og mange andre aspekter af Arlette Andersens beretning behandles i de foredrag, som Thomas Kvist Christiansen rejser rundt og holder.

 

I Thomas Kvist Christiansens foredrag kommer man takket være unikke filmoptagelser og en mængde billeder fortsat meget tæt på denne stærke kvinde. Som lytter/seer får man serveret hele Arlette Andersens fortælling tilsat ekstra historier og vinkler. Det hele bliver løbende sat ind i det rette historiske perspektiv. Takket være en række filmoptagelser ved forskellige foredrag, kan man opleve mange af de svar, som Arlette har givet på en række spørgsmål fra publikum.

Kalender 2019/2020

8. august: Foredrag på Stationen i Middelfart kl. 17-19. Begrænset antal pladser, først til mølle-princippet med tilmelding og betaling via MobilePay til 28608038.

 

14. august: Foredrag Inner Wheel, Fredericia.

 

21. august: Særarrangement med film og foredrag om og med Arlette Andersen, Nicolai Biograf, Kolding fra kl. 17.30.

 

22. august: Foredrag på Stationen i Middelfart kl. 17-19. Begrænset antal pladser, først til mølle-princippet med tilmelding og betaling via MobilePay til 28608038.

 

4. september: Foredrag hos “Kundskaben” i Børkop.

 

15. september: VIDENSBIF/Folkeuniversitetet: København, Park Bio, Østerbrogade 79, 2100 København Ø, søndag d. 15. september kl. 19.00-21.00 – film og foredrag sammen med psykolog Anne Agerbo.

 

28. september: VIDENSBIF/Folkeuniversitetet, Aarhus, Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C, lørdag d. 28. september – film og foredrag sammen med psykolog Anne Agerbo.

 

21. Oktober: Foredrag, Erritsø Y´Mens Club, Fredericia

 

23. oktober: Foredrag, Østbirk og omegn pensionistforening.

 

29. Oktober: Foredrag hos Rotary i Nordborg

 

31. Oktober: Film og foredrag i Hobro

 

6. november: Foredrag i Højskoleforeningen i Nyborg, kl. 19.30, filmvisning og fortælling om Arlette Andersens historie.

 

23. – 26. november: Filmvisning, foredrag og mindeceremoni på Université Clermont Auvergne, Clermont Ferrrand.

 

27. januar 2020: Særligt Auschwitz-arrangement med filmvisning i Nicolai Biografen i Kolding.

 

28. januar 2020: Foredrag på Frederikshavn Bibliotek.

 

29. januar 2020: Film og foredrag i Palads Teatret i Frederikshavn.

 

Listen af arrangementer vil løbende blive opdateret med nye datoer.

DanishEnglishFrenchGermanSpanish