Film og foredrag

I løbet af foråret og efteråret 2018 vil vi tage rundt i landet og holde foredrag med inkluderet filmvisning. Der vil løbende blive annonceret nye arrangementer her på siden så hold øje med om vi kommer til dit område.

Historisk filmaften om en Auschwitz-overlever

I 25 år rejste den fransk fødte jødiske kvinde, Arlette Andersen, rundt i landet og fortalte om at overleve fangenskabet i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz. Det var en historie, som hun ellers havde besluttet sig for at glemme alt om.

I 2017 blev hendes gribende historie til en dokumentarfilm, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Den har siden solgt mere end 7.000 biografbilletter.

Med 426 foredrag blev Arlette Andersen én af de mest efterspurgte foredragsholdere i landet. Hendes mission har altid været, at vi aldrig må glemme Auschwitz og Holocaust – med et håb om, at det aldrig må ske igen.

Men hvorfor fik Holocaust-benægterne Arlette Andersen til at bryde 45 års tavshed om sine oplevelser i Auschwitz ? Hvordan kan vi bruge Arlette Andersens historie ? Er der noget, vi kan lære af den i dag, hvor jøder stadig bliver forfulgt og chikaneret, og hvor antisemitismen og de højre-nationale politiske kræfter fortsat trives i en stadig mere konfliktfyldt verden.

Filmskaberne Thomas og Peter Kvist Christiansen inviterer til en særlig historisk film- og foredragsaften med blandt andet visningen af filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Der vil ligeledes blive vist særlige interviewoptagelser, som ikke er med i dokumentarfilmen.

Blandt andet fortæller Arlette Andersen om sit første foredrag og om hendes oplevelser ved at rejse rundt og fortælle sin historie til unge mennesker på gymnasierne – hvad hun mener, at det har betydet. Ikke mindst fortæller Arlette Andersen om hendes oplevelse af at møde sin redningsmand fra Auschwitz.

 

Varighed 150 minutter – incl. 15 minutters pause.

Kalender forår 2018

Vi har netop afsluttet et helt forrygende biograf-år med vores film  i Brørup Bio. Vi er tilbage i efteråret med flere film-visninger og foredrag, der indtil videre bringer os til Horsens, Skanderborg, Herning, Esbjerg, Kerteminde, Ishøj, Valby .

Vi ses derude til efteråret.

Arrangementerne vil blive annonceret her på siden.

Vi kommer også gerne til din by

DanishEnglishFrenchGermanSpanish